Massage

Massage

Våra massageterapeuter är specialutbildade inom flera olika tekniker och metoder!

Du väljer hur lång tid du vill ha för din massage och bokar ett besök. Vid besöket kommer du och din terapeut överens om vilken behandlingsmetod som passar för just dig och dina behov.

Prislista

Massagebehandling

60 min 1050kr

45 min 850kr

30 min 750kr

 

Massagens goda effekter

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

 

-Gör spända muskler mjuka och elastiska

-Ökar blodcirkulationen i musklerna

-Ökar lymfcirkulationen

-Stärker immunförsvaret

-Har en avslappnande effekt på kroppen

-Ger en djupare och lugnare andning

-Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt

-Ger en ökad kroppskännedom

-Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar

-Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang

-Motverkar spänningar vid smärttillstånd

-Motverkar stress

-Har en lugnande effekt på nervsystemet

-Ökar vår koncentrationsförmåga

-Ökar kroppens allmänna välbefinnande

 

 

Klassisk massage

En massagebehandling som både kan verka avkopplande samt behandlande av specifika skador eller besvär i kroppen både i friskvårdande och förebyggande syfte där muskelspänningar även skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.

 

Behandlande massage

Djupgående behandlande massage där vi jobbar på dina problemområden. Vi använder oss av massage, triggerpunktsbehandling, myofasciella drag och muskeltöjning beroende på dina behov och önskemål.

 

Käkledsbehandling

Om du ofta har spänningshuvudvärk eller migrän, gnisslar tänder på natten, biter ihop, har svårt att öppna munnen, tugga etc så kan en käkledsbehandling vara bra för dig. Vi masserar muskler i käkleden och behandlar triggerpunkter. Stelhet i käkleden är ofta kombinerat med stelhet och värk i nacken, därför kombinerar vi med massage av nackens muskler.

 

Myofasciell behandling

En kraftig och djupgående behandling. Vi behandlar bindvävshinnorna i kroppen. Bindväven består av kollagen, en vävnad som omsluter nästan allt i kroppen- muskler, skelett, organ och celler. Dessa hinnor kan förlora sin elasticitet och orsaka felaktiga rörelsemönster.

Syftet med behandlingen som även kallas Revolving är att släppa på spänningar i muskler och muskelhinnor (fascior) och återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen. Motverkar även slitage på leder, muskler och ligament samt minskar smärta och ökar välmåendet. Kan även lösa upp känslomässiga spänningar.

 

Behandlingen inleds med en kroppsläsning för att se vart restriktioner, inaktiva och överbelastade områden finns.

Behandlingen upplevs väldigt behaglig och utförs med långsamma drag som börjar på ytan och jobbar sig ner i kroppens olika lager av muskler och bindväv med ett bestämt tryck.

 

 

Taktil massage

en mjuk beröringsmassage med långsamma strykningar. Kroppen producerar hormonet oxytocin som är lugnande och sänker stressnivån. Passar bra vid långvarig stress, oro, fibromyalgi, smärta och sömnproblem.

Spamassage

 

En avkopplande lite mjukare massage.

60 min 1050kr
45 min 850kr
30 min 750kr